Kerana tampar isteri, suami akan menyambut Ramadan di penjara

Macam-macam kes yang ada di Malaysia ni, terbaru di Kuala Terangganu  – seorang lelaki akan menghabiskan waktu berpuasa di sebalik tirai besi. Benda inilah yang terpaksa dilalui seorang mekanik selepas dihukum penjara selama dua belas bulan kerana menampar isterinya.

Mahkamah Majistret Kuala Terengganu menjatuhkan hukuman itu selepas tertuduh, Mohd Hafiz Mohamad, 25 tahun mengaku salah atas pertuduhan itu. Pertuduhan dilakukan majistret Abdul Hayyi Salim mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan.

Lelaki tak guna. Via Giphy

Mengikut kertas pendakwaan, tertuduh didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan terhadap isterinya, Nur Aina Diana Mat Yaman, 32 tahun. Perbuatan itu dilakukan pada 17 April lalu dalam satu pertengkaran antara pasangan terbabit di sebuah rumah di Kampung Alor Atas Tol kira-kira jam 9 malam.

Tertuduh menampar isterinya setelah mangsa mempersoalkan tindakan tertuduh  memukul anak tirinya. Sementara itu di mahkamah majistret berasingan, tertuduh turut mengaku bersalah memukul anak tirinya yang berusia 8 tahun.

Sejurus pengakuan bersalah direkodkan, majistret Noor Mazrinie Mahmood menetapkan 13 Mei depan sebagai tarikh hukuman. Bagaimanapun tiada sebarang jaminan ditawarkan.

Laporan Asal dari Astro Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *